Cafe Saturnus

adminy

Cafe Saturnus är ett av Stockholms bästa caféer. Här serveras kaffe av högsta kvalitet i en mysig lokal på Eriksbergsgatan 6 i vackra Lärkstaden. På bottenplan i en vacker tegelbyggnad ryms detta härliga café där gästerna kan njuta av goda bakverk, fräscha luncher och mycket mer. Cafe Saturnus, eller kort och gott Saturnus som de flesta kallar det, är berömt för sina gigantiska kanelbullar som får gäster att vallfärda hit. På sommarhalvåret kan gästerna välja att sitta utomhus i den lilla uteserveringen på gatan. Cafe Saturnus är ett perfekt café för att få den rätta Stockholmskänslan.

  • Vackert beläget på Eriksbergsgatan 6 i Stockholm
  • Öppet alla dagar i veckan
  • Serverar bakverk, kaffe, lunch och catering
  • Går ej att boka bord

Mat och dryck

Cafe Saturnus slog upp dörrarna för 14 år sedan och har sedan dess blivit ett populärt vattenhål i Stockholm. Med sitt läge på en tvärgata från den bullriga Birger Jarlsgatan är Saturnus en lugn oas i city. Stället hyser en blandning av stammisar, turister och mammor med barnvagnar. Många kommer hit för första gången för att testa de berömda kanelbullarna som är fyra gånger större än en vanlig kanelbulle. Andra återkommer hit varje vecka för att njuta av den lugna miljön och de underbart goda salladerna och mackorna som serveras till lunch.

Andra gäster slår sig ned på uteserveringen med en stor kopp kaffe för att spana på folkmyllret som pågår på tvärgatan. Saturnus erbjuder ett stort utbud av olika kaffesorter och storlekar. Caféet passar perfekt för frukost, lunch, brunch och fika. Menyn består av typiska caférätter som smörgåsar, sallader, omeletter, yoghurt och ett stort utbud av bakverk. Om du är sötsugen är Saturnus verkligen rätt ställe att gå till. Saturnus erbjuder även catering för fester och event. Om du är intresserad av att ta del av menyn för catering måste du kontakta caféet.

Praktisk information

Saturnus ligger på Eriksbergsgatan 6 i centrala Stockholm. Gatan är en av Stockholms äldsta och trots att den ligger mitt i city är den otroligt lugn och mysig. Saturnus läge i historiska Lärkstaden har bidragit till dess omåttliga popularitet. Gästerna kan ta en paus i shoppingen, sightseeingen eller från kontoret och komma och njuta av lugnet hos Saturnus. Det går inte att boka bord utan det gäller att komma i god tid under populära tider som lunch på vardagar, brunch på helgerna och på eftermiddagarna när många fikasugna vallfärdar dit.

Det går även att beställa deras mat för hemleverans via matappen Foodora. Större sällskap kan abonnera hela stället för event eller för fest. Om du är intresserad av detta bör du kontakta caféet för att få mer information. Saturnus har relativt många sittplatser, men det är ganska trångt och mysigt. Om du har barnvagn, rullstol eller dylikt är det inga problem att besöka Saturnus eftersom det ligger på det första våningsplanet. Hundar är välkomna på uteserveringen. Övrig nyttig information är att caféet erbjuder wifi till gästerna och personalen pratar svenska såväl som engelska.

Den typiska gästen

Cafe Saturnus lockar många olika typer av gäster. Caféet är främst ett lokalt fik för de boende i området och därför syns många mammor med barnvagnar och äldre damer bland gästerna. De senaste åren har stället dock blivit populärt inte minst bland turister som besöker stället för att testa de gigantiska svenska kanelbullarna. Därför hörs nu även många olika språk bland gästerna som entusiastiskt fotograferar bullarna och kaffet. På helgerna syns trendiga kompisgäng här som äter brunch och har kul. Saturnus är med andra ord ett café som passar många olika typer av gäster!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cafe Pom och Flora

Få har undgått det trendiga Cafe Pom och Flora. Stället har blivit alla influencers favoritcafé i Stockholm. Instagram har fullkomligt exploderat av bilder från Pom och Floras berömda frukostmenyer. Med mottot “Frukost hela dagen” kommer gäster hit för att äta någon av deras berömda “bowls” eller andra godsaker på menyn. […]

Subscribe US Now