Caffe Nero

adminy

I ett hav av olika caféer och fikaställen kan det vara svårt att hitta den kvalitét du eftersöker hos kaffe. Om du söker en välsmakande espresso, cappuccino eller liknande är Caffe Nero dock rätt ställe för dig. Allt för ofta betalar man dyra pengar för en vattning kopp bryggkaffe och en chokladboll. Är du en riktig kaffeälskare som letar efter en italiensk espresso och ett gott bakverk bör du testa Caffe Nero. De erbjuder även italiensk mat som kan avnjutas med ett glas vin, en öl eller en drink.

  • Italienskt kvalitetskaffe
  • Finns på tre ställen i Stockholm – Roslagsgatan, Hornstull och K25
  • Erbjuder kaffe, lunch och middag

Meny

Caffe Nero passar dig som letar efter ett gott kaffe som smakar som det gör i Italien. Caféet är både en populär mötesplats, arbetsplats och en plats där man snabbt häver i sig en espresso på språng. Deras prisbelönta espresso är hjärtat i menyn. Mycket kärlek och omtanke ligger bakom denna kaffeperfektion. Dryckesutbudet består av många olika espressobaserade kaffedrinkar, som cappuccino och caffe latte. Det går även att ta sig ett glas vin eller en drink till maten. Självklart finns här även många goda italienska bakverk att välja mellan.

Caffe Nero passar perfekt för frukost, lunch, middag, fika eller en snabb drop-in. Matutbudet är mer matigt och portionerna rejäla jämfört med många andra caféer. I detta avseende påminner Caffe Nero mer om en restaurang än ett café. Menyn består av typiska italienska delikatesser, som pastarätter, sallader och antipasti. En särskilt lunchmeny finns tillgänglig mellan kl. 11:00-15:00. De gör all pasta själva och har ett klimatsmart tänk kring grönsaker och kött. Sedan starten 2004 har Caffe Nero fått ett antal priser, bland annat den prestigefulla Gulddraken av Dagens Nyheter i kategorin “Budget” år 2006 och år 2007.

Praktisk information

År 2004 öppnade den första Caffe Nero på Roslagsgatan 4 och var i huvudsak en autentisk espressobar med grillade mackor. Detta förändrades år 2005 då de började tillaga pastarätter och sedan även mer avancerade rätter. Deras vision om att vara gästernas andra vardagsrum har dock alltid funnits där. Deras rötter i en autentisk italiensk espressobar har alltså inte glömts bort. Idag finns Caffe Nero även på Långholmsgatan 34 i Hornstull samt i food courten K25 på Kungsgatan 25, mitt i centrala Stockholm. Roslagsgatan och Hornstull har öppet alla dagar, medan K25 har stängt på söndagar.

Det går inte att boka bord på Caffe Nero, utan det gäller att komma dit i god tid om du vill ha en bra plats. Många kommer hit och jobbar eller pluggar på dagarna. Om du vill sitta länge är det bra att komma tidigt på morgonen. Restaurangen på K25 har inga egna sittplatser och lämpar sig därför inte för att jobba eller studera. Det går även att beställa genuin italiensk mat från Caffe Nero via matappen Foodora – perfekt om du vill lyxa till det i hemmet någon kväll.

Den typiska gästen

Caffe Nero är populärt bland många typer av gäster, men hit kommer framför allt de som älskar kaffe. Om du tar ditt kaffe seriöst och letar efter Stockholms bästa espresso borde du gå hit. En espresso här är dessutom relativt billigt jämfört med många andra kaféer i Stockholm. De som någon gång har besökt Italien eller andra sydeuropeiska länder och gillar kaffekulturen där måste besöka Caffe Nero. Här syns även många laptops på dagarna, då det är ett populärt ställe att jobba och studera på. Under lunch och middagstid kommer alla som gillar italiensk mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Wienercafeet anno 1904

Wienercafeet anno 1904 är ett av Stockholms äldsta och mest anrika caféer. Med sitt fashionabla läge i korsningen av Mäster Samuelsgatan och Biblioteksgatan är det en given mötesplats som ger en välkommen paus i shoppingen. Här kan gästerna njuta av såväl kaffe som afternoon tea, middag eller varför inte Wienercafeets […]

Subscribe US Now