Gamla orangeriet

adminy

Om du befinner dig i norra Stockholm är ett besök på den kombinerade restaurangen och cafét Gamla orangeriet väl värt sin tid. Här kan du njuta av en närproducerad och väl tillagad lunch, samt dagsfärska bröd och bakverk. Året runt, ända sedan 1926, har besökare kommit till orangeriet för att njuta av de omsorgsfullt tillagade rätterna. Gamla orangeriet är öppet året runt och dess meny ändras i takt med årstiderna. På så sätt återfinns alltid säsongsaktuella råvaror i det du äter. Bröd, kakor och bakverk bakas på plats och kaffet som serveras kommer från Stockholm Roast, ett svenskt mikrorosteri.

  • Beläget i norra Stockholm
  • Ekologisk, säsongsbetonad meny med närproducerade råvaror
  • Passar för fest, bröllop och konferens
  • Erbjuder catering

Bjud in till fest

Många uppskattar Gamla orangeriet så pass mycket att de vill använda platsen till sin bröllopsfest. Lokalen, trädgården och atmosfären skapar de perfekta förutsättningarna för en fest av detta slag och personalen är mer än glada över att hjälpa till att skapa den perfekta dagen för bröllopsparet och dess gäster. Lokalen har en maxkapacitet på 75 personer och i lokalhyran på 15 000 kronor ingår porslin, glas, ljudanläggning, personal samt städning. Det ges tillgång till orangeriets två flyglar samt två toaletter, den ena handikappanpassad samt med skötbord. Den säsongsbetonade bröllopsmenyn rekommenderas, i vilken även bröllopstårta ingår.

Gamla orangeriet är även tillgängligt för andra festligheter, exempelvis julfest, mingel, afterwork och konferens. Vid intresse för något av detta, eller något helt annat, är du välkommen att ta kontakt med orangeriet, vars personal gärna hjälper till att planera ett lyckat event. Hyran av orangeriet varierat beroende på hur länge lokalen behövs och ligger mellan 8 000 och 12 000 kronor. Det finns plats för högst 120 personer, utspridda över två olika rum. Om eventet äger rum på kvällen finns ett krav på minst 40 stycken personer. I matväg finns bufféförslag och dryck- och barmöjligheter finns tillgängliga.

Julbord och catering

Gamla orangeriet är öppet under alla årstider och om du beger dig dit i julbordstider utlovas ett dignande julbord att avnjuta. Här hittas många klassiska rätter och om någon i sällskapet är vegetarian finns ett härligt utbud även för denne. Självklart finns även goda sötsaker och varm glögg att ta del av. Allt är såklart hemlagat och råvarorna som har använts är noga utvalda och närproducerade. Orangeriets omgivning lyses upp av lyktor och marschaller och skapar en stämningsfull atmosfär som kommer få dig i rätt stämning. Ett julbord hos Gamla orangeriet kostar 400 kronor och menyn går att se på hemsidan.

Om du skulle vilja njuta av Gamla orangeriets utbud på annan plats kan du boka deras catering. Det spelar ingen roll om ni är ett större eller mindre sällskap eller vilken typ av tillställning det gäller. De har ordnat catering åt såväl filminspelningar som fester i hemmamiljö och självklart även till ett flertal lunchmöten. De har en minimigräns på 20 personer, men om du endast vill ha en enklare catering i form av fika och smörgåsar kan ett lägre antal än så accepteras. Du kan enkelt kontakta Gamla orangeriet via mejl för en bokningsförfrågan eller om du har några funderingar.

Bakom Gamla orangeriet

Bakom Gamla orangeriet står två kvinnor vid namn Sandra och Nilla. De möttes 2001 och öppnade dörrarna till det gemensamma orangeriet 2013. Redan från början var de överens om hur en aktivitet som denna skulle drivas, något som självklart underlättade en hel del. De hade båda lång erfarenhet inom restaurang- och café-branschen och i och med att var och en av dem hade sina egna specialområden – den ena mat och den andra bakning – glömdes ingenting bort, vilket skapade en lyckad helhetsbild. Nästa gång du befinner dig på Veir Wittrocks väg i norra Stockholm bör du absolut stanna till vid Gamla orangeriet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cafe Saturnus

Cafe Saturnus är ett av Stockholms bästa caféer. Här serveras kaffe av högsta kvalitet i en mysig lokal på Eriksbergsgatan 6 i vackra Lärkstaden. På bottenplan i en vacker tegelbyggnad ryms detta härliga café där gästerna kan njuta av goda bakverk, fräscha luncher och mycket mer. Cafe Saturnus, eller kort […]

Subscribe US Now