Greasy Spoon

adminy

Greasy Spoon är ett måste för dig som gillar brunch! Här serveras frukost och brunch hela dagen varje dag i veckan. År 2014 slog Greasy Spoon upp portarna till lokalen på Tjärhovsgatan 19 på Södermalm i Stockholm. Två år senare öppnade de ytterligare ett ställe. Denna gång på Hagagatan 4 vid Odenplan i Vasatan. Hos Greasy Spoon serveras brunch med en tydlig brittisk influens med en modern touch. Kaffet och maten är av högsta kvalitet och lokalerna är både mysiga och trendiga. Det är ofta kö, men det brukar gå snabbt att få bord.

  • Frukost och brunch hela dagen
  • Öppet alla dagar i veckan
  • Brittisk influens med en modern twist
  • Hundar är välkomna

Meny

Greasy Spoon är ett populärt ställe i för alla brunchsugna i Stockholm. Menyn är densamma oavsett vilken tid på dagen du kommer dit. Deras koncept är att du kan äta frukost och brunch när som helst på dagen. Däremot har de speciella erbjudanden för för frukost klockan 8-11 på vardagar samt vardagsluncher. På vardagar erbjuds dagens rätt där kaffe eller ingår. I övrigt gäller samma meny som har ett stort utbud av smarriga frukost- och brunchrätter samt en imponerande dryckesmeny med klassiska brunchcocktails som Bloody Mary, mimosa och mousserande.

Typiska rätter på menyn är eggs benedict i olika versioner, chiapudding, avokadotoast och pannkakor. De erbjuder populära brunchtallrikar som innehåller många olika saker, exempelvis korv, äggröra, bacon, tomat och bröd. Allergiker behöver inte oroa sig. Menyn märker tydligt ut vilka rätter som innehåller nötter, gluten och laktos. De har även flera rätter som är vegetariska eller veganska. Dryckesmenyn består utav kalla och varma drycker. Här finns något för de flesta, oavsett om du är sugen på öl, drinkar, kaffe eller färskpressad apelsinjuice. Deras “bottomless cup”-kaffe är mycket populär eftersom det ingår påtår så många gånger du vill.

Praktisk information

Det går inte att boka bord hos Greasy Spoon, så det gäller att vara där i god tid för att knipa ett av de populära borden. Det är ofta en lång kö, men det brukar gå snabbt att få bord. Vid kö finns det en väntelista att skriva upp sig på. På helgerna är de populäraste tiderna 10.00-15-00 och då måste du räkna med att stå i kö ett litet tag. På vardagar och tidigt på morgonen på helgen brukar det dock inte vara så lång väntetid. De erbjuder även catering för fester och event.

Greasy Spoon finns på två ställen i Stockholm. Deras första lokal är på Tjärhovsgatan 19 på Södermalm och den andra på Hagagatan 4 vid Odenplan i Vasatan. Båda gatorna ligger mycket centralt vilket gör att brunchbesöket kan kombineras med shopping och sightseeing före eller efter. Det är inga problem för personer med rullstol eller barnvagnar att besöka Greasy Spoon. Inredningen är spartansk med tydlig 60-talsinfluenser. Ett stort plus för jukeboxen som gästerna får använda gratis samt wifi till gästerna. Ytterligare ett plus är att hundar är välkomna in på kaféet.

Den typiska gästen

Greasy Spoon lockar män och kvinnor i olika åldrar. De senaste åren har brunch gått från att ha varit en trend till en etablerad måltid för svenskar. Stockholm har flera brunchställen, men Greasy Spoon är en av pionjärerna som erbjuder en renodlad brunchmeny. Bland gästerna syns alltifrån hipsters till lattemammor och turister. Många män kommer hit för att äta deras rejäla brunchtallrikar med bacon och ägg. De flesta gillar brunch och menyn har något för alla smaklökar, även för barn. Eftersom Greasy Spoon är hundvänligt syns ofta gäster med hundar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

STHLM Brunch Club

I Stockholm pratas det mycket om brunchställen och vilka som faktiskt är värda ett besök. Men varför vänta till helgen när du kan äta brunch när du vill? STHLM Brunch Club serverar brunch varje dag – här kan du räkna med att bli mätt och belåten – faktum är att […]

Subscribe US Now