Mr Cake i Stockholm

adminy

Mr Cake grundades 2017 av konditorerna Mattias Ljungberg och Roy Fares. Båda dessa herrar har gedigna CV:n. Ljungberg belönades med titeln Årets konditor år 2006, är expertmedlem i TV4:s “Det stora tårtslaget” och är även känd för att ha introducerat semmel-wrapen. År 2010 utsågs även Fares till Årets konditor och sedan 2013 medverkar han i “Mitt kök” på TV4 samt som domare i “Dessertmästarna” på Kanal 5. Vidare har han släppt ett antal böcker, bland andra “United States of Cakes”, vilken utnämndes till världens bästa kokbok år 2014. Mr Cake är resultatet av deras sökande efter det perfekta caféet.

  • Svensk fika-kultur mixad med amerikansk bakverkskonst
  • Serverar, förutom fika, frukost och lunch
  • Särskild helgmeny

Stort utbud av sötsaker

Vad hade ett amerikanskt café varit utan pannkakor med lönnsirap? Eller ett svenskt café utan kanelbullar? Hos Mr Cake finns en uppsjö av möjligheter att tillfredsställa sötsuget, oavsett vilken upplevelse du känner för. Kanske är idag dagen då du testar någonting helt nytt. Kreativa variationer på traditionella bakverk, som Red Velvet Croissant med cheesecake frosting eller Rocky Road-pannkakor, finns redo att avnjutas. Eller varför inte en tårtbit Pink Celebration, som påminner om den klassiska prinsesstårtan, fast med bland annat vaniljbotten, vit chokladmousse och hallonkompott. Som gjord för en vacker sommardag.

Andra Instagramvänliga kreationer är Salted Caramel Cake, med ett nästan oräkneligt antal lager vaniljbottnar, karamellmousse och saltkola, eller Devil’s Chocolate Cake för den som inte kan få nog av choklad. I äkta amerikansk anda består menyn också av ett antal cheesecakes. Till exempel den bakade Red Velvet Cheesecake, en mjuk som tilltalar och gör intryck även hos den som inte är så förtjust i sötma. Samtliga alternativ på menyn kan beställas till diverse event, stora som små. Att notera är dock att inga specialbeställningar utöver det befintliga sortimentet kan göras.

En oas för alla tillfällen

Hos Mr Cake känner sig såväl par och familjer som turister och kompisgäng som hemma. Lyckas ert sällskap sno åt er någon av de ofta upptagna 70 sittplatserna erbjuds förutom sötsaker en mängd frukost- och lunchalternativ. Frukostmenyn finns tillgänglig mellan kl. 07:30 och 10:00, och även valen på denna gör sig väl på foto. Vad sägs om Avokado Toast, Steel Cut-gröt med kompott eller en välsmakande omelett serverad med rucola och örtolja? Valmöjligheter i hetluften är självklart chiapudding med bärkompott, overnight oats och smörgåsar bakade på levainbröd med mandelpesto och parmesan.

Lunchmenyn kan avnjutas mellan kl. 11:00 och 15:30. Denna består av traditionella alternativ som Club Sandwich och laxmacka, men också mer innovativa valmöjligheter som halloumiburgare, falafelsallad och inslag av Frankrike genom en croissant med bland annat brieost, picklad fänkål och salami. Helgmenyn skiljer sig inte nämnvärt från vardagsmenyn, men värt att notera är att kökets öppettider är annorlunda. Under lördagar och söndagar serveras frukost mellan kl. 09:00 och 12:00, medan lunch görs redo mellan kl. 12:00 och 16:00. Trots att köket stänger tidigare kan du och ditt sällskap fortsätta njuta av atmosfären till kl. 18:00 alla dagar.

Ta del av svensk-amerikansk fusion nu

Fares och Ljungberg visar genom Mr Cake att fika kan vara så mycket mer än en tråkig, torr kaka till kaffet. Vill du imponera framtida partner, en utländsk bekant eller varför inte bara göra succé på Instagram bland dina vänner, är Mr Cake ett starkt koncept att överväga. I Stockholm hittas caféet på Rådmansgatan 12. Sedan våren 2019 finns även möjligheten att avnjuta ovanstående härligheter i Göteborg, närmare bestämt på Lilla Badhusgatan 2b. För att studera menyvalen noggrannare eller få en närmare känsla för bakverken, besök @mrcake på Instagram eller hemsidan mrcake.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Caffe Nero

I ett hav av olika caféer och fikaställen kan det vara svårt att hitta den kvalitét du eftersöker hos kaffe. Om du söker en välsmakande espresso, cappuccino eller liknande är Caffe Nero dock rätt ställe för dig. Allt för ofta betalar man dyra pengar för en vattning kopp bryggkaffe och […]

Subscribe US Now