Wienercafeet anno 1904

adminy

Wienercafeet anno 1904 är ett av Stockholms äldsta och mest anrika caféer. Med sitt fashionabla läge i korsningen av Mäster Samuelsgatan och Biblioteksgatan är det en given mötesplats som ger en välkommen paus i shoppingen. Här kan gästerna njuta av såväl kaffe som afternoon tea, middag eller varför inte Wienercafeets egna prosecco? Sedan stället öppnade i början av 1900-talet har det varit en given mötesplats för stockholmare och nu även turister som vill besöka detta lyxiga café. Med inspiration från Wien och Paris levererar Wienercafeet ett cafébesök utöver det vanliga.

  • Mitt i centrala Stockholm
  • Generösa öppettider alla dagar i veckan
  • Alkoholtillstånd
  • Passar för frukost, lunch, middag, kaffe och afternoon tea

Mat och dryck

Wienercafeet anno 1904 är så mycket mer än ett café. Med sitt läge på en av de mest populära shoppinggatorna i centrala Stockholm är det ett givet ställe för en välbehövlig paus. Wienercafeet är både ett konditori, restaurang, bar och butik, vilket gör att gäster besöker stället på såväl morgon, dag och tidig kväll. Många kommer hit för att njuta av en lyxig frukost. Vid lunchtid serveras generösa och lyxiga luncher. På kvällen kommer många hit för att ta en drink eller äta middag. De flesta hittar hit för första gången för att prova deras berömda afternoon tea.

Afternoon tea serveras alla dagar i veckan mellan kl. 14:00-17:00. Tea, snittar, nybakade scones och tillbehör ingår. Det går även att beställa en lyxigare variant där ett glas av Wienercafeets egna champagne samt färska bär ingår. Precis som lokalen är menyn inspirerad av Wien och Paris. Här hittar du många franska maträtter och österrikiska bakverk, dock med en svensk touch med många lokala råvaror. Wienercafeets berömda konditor Sara Andersson leder den dagliga tillverkningen av bröden och bakverken som serveras. Det går även att köpa dessa i butiken i samma lokal.

Praktisk information

Wienercafeet anno 1904 ligger mitt i det populära shoppingstråket vid Stureplan. I korsningen av Mäster Samuelsgatan och Biblioteksgatan hittar du detta ståtliga café. Gästerna kommer hit för en paus i shoppingen eller för att njuta av den goda maten. På sommarhalvåret är den stora uteserveringen öppen till kl. 21:00 på kvällen, vilket gör det till ett perfekt ställe för en drink efter jobbet. Det går att boka bord, vilket rekommenderas om du vill gå ditt under under populära tider som exempelvis brunch eller afternoon tea på helgen. Du bör även boka bord om du vill äta middag här.

Wienercafeet erbjuder catering för event och större sällskap. För mindre beställningar går det att beställa deras mat och bakverk via matappen Foodora och få den levererad hem. Det går även att abonnera delar eller hela lokalen för fest. Det är populärt att gå hit större sällskap, exempelvis på möhippor. Det är dock viktigt att boka i god tid för att garantera att ni får plats. Caféet har relativt många sittplatser och det är väl anpassat för rullstolar och barnvagnar. Wienercafeet har ofta många roliga event och erbjudanden och det är därför bra att hålla utkik om deras eventkalender och sociala medier.

Den typiska gästen

Wienercafeets centrala läge lockar många olika sorters av gäster. Olika tidpunkter på dygnet lockar olika gäster. På morgonen är det fullt av trendiga kvinnor som äter frukost samt en del frukostmöten. På förmiddagen syns allt fler barnvagnar och föräldrar som njuter av det goda kaffet. Nu börjar även gästerna som shoppar på Biblioteksgatan komma in för en välbehövlig paus. Många turister fotograferar interiören såväl som bakverken här. Vid lunchtid fylls stället med kontorsarbetare i närheten. Dessa kommer även tillbaka för en drink efter jobbet. Vid middagstid syns familjer och par. Med andra ord finns det något för alla på Wienercafeet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Café Pascal

På Norrtullsgatan i närheten av Odenplan ligger trendiga Café Pascal. Sedan öppningen i mars 2014, har caféet blivit ett av de mest populära i Stockholm. Caféet drivs av syskonen Hosep, Arman och Jannet Seropian, som urpsrungligen kommer från Linköping. Kaffet levereras från svenska mikrorosterier, och brödet kommer från det egna […]

Subscribe US Now